Projecten


Cela DT25S Spinhoogwerker: Onderhoud lichtmasten De Skâns

 

Van één van onze klanten kregen we prachtige foto’s en een video van een project in De Skâns (Oostmahorn). Op een veilige manier de werkzaamheden uitvoeren en ondertussen genieten van het prachtige uitzicht!

Met de Cela DT25S spinhoogwerker kan ook op moeilijk bereikbare plekken worden gewerkt, zoals hier op een dijkverhoging.

(meer…)

Reiniging ramen flat Leeuwarden met de Genie S125

 

Voor een schoonmaakbedrijf uit Leeuwarden hebben wij een hoogwerker geleverd voor het schoonmaken van een groot flatgebouw. Om de ramen ook op 30 meter hoogte te kunnen lappen, is er groot materieel ingezet.

(meer…)

Montage van golfpanelen met verreiker en vacuümheffer

 

 

Op een project van Sikkema Agrarische Dienstverlening hebben wij een roterende verreiker met vacuüm golfplaatheffer ingezet.

(meer…)

Werkzaamheden Mariakerk Buitenpost

Met de spinrupshoogwerker Cela DT15S hebben wij diverse werkzaamheden in de Mariakerk te Buitenpost uitgevoerd voor Tamminga Bouw. Omdat onder de vloer graven liggen is het uitermate belangrijk om rustig en secuur te werk te gaan.

 

Precisiewerk dat onze ervaren collega’s is toevertrouwd!

(meer…)

Lampen vervangen in fabriekshal

In vakantie- of andere rustige periodes helpen wij regelmatig diverse klanten om onderhoud- en schoonmaak werkzaamheden uit te voeren. Op deze momenten is er tijd en gelegenheid voor klussen zoals het vervangen van lampen of het schoonmaken van moeilijk bereikbare plekken. Met de Cela DT25S spinrupshoogwerker zijn een aantal lampen vervangen die in een fabriekshal op lastige plekken hangen; in dit geval boven productiemachines en transportbanden. Hieronder enkele foto’s van de hoogwerker in deze fabriekshal waar weinig ruimte is, maar toch de reikwijdte van 12 meter op 15 meter hoogte nodig was.

(meer…)

Verreiker met machinist

Inzet verreiker met machinist bij bouwproject Heerenveen

 

Ook voor opperwerk op de bouwplaats zijn onze verreikers zeer geschikt. De compacte verreikers kunnen op vlakke ondergrond rijden, maar ook eenvoudig in het ruwe terrein. Indien nodig, bijvoorbeeld bij zeer natte weersomstandigheden, kunnen kunststof of stalen rijplaten uitgelegd worden. De machinist kan dan eenvoudig met de verreiker over het spoor van rijplaten rijden en afstempelen op de bijgeleverde grote stempelplaten.

 

Door een verreiker uit te rusten met bijvoorbeeld een (open-) werkkooi, schepbak, stenenklem, jib, lier, (verlengde) vorken of betonkubel wint u veel tijd op de bouwplaats. De verreiker kan eventueel bediend worden door één van onze ervaren machinisten. Het verplaatsen van bouwmaterialen kan op deze manier op zeer efficiënte wijze plaatsvinden.

(meer…)

Schilderwerkzaamheden Lauswolt met de Cela DT25S

 

Vijfsterrenhotel Landgoed Lauswolt in Beetsterzwaag wordt door Schildersbedrijf R. Bethlehem met een nieuw kleurenschema opgefrist. Voor deze klus hebben we de Cela DT25S ingezet. Deze spinrups hoogwerker heeft met 25 meter werkhoogte en reikwijdte van 12 meter een groot werkbereik.

De doorrijdbreedte van deze spinrups hoogwerker is slechts 80 cm. De machine is hierdoor uitermate geschikt voor werkzaamheden op moeilijk bereikbare locaties. Binnen in gebouwen kan worden overgegaan op elektrische aandrijving. De rubber rupsen zorgen voor een goede gewichtsverdeling waardoor uitstekende terrein eigenschappen ontstaan en de ondergrond wordt gespaard. Het hydraulische rups-verbredingsysteem geeft extra stabiliteit tijdens het rijden over een oneffen ondergrond.

(meer…)

Schoorsteen voegen met de Genie Z60 kniktelescoop hoogwerker

 

De Genie Z60 is een kniktelescoop hoogwerker met jib en draaibare werkkooi. Deze hoogwerker is zeer geschikt voor werkzaamheden aan bijvoorbeeld schoorstenen of dakkappellen. De werkkooi kan zowel links als rechts 90° roteren en is hiermee eenvoudig op de juiste plek te positioneren.

Verreiker voor plaatsen zonnebloem

Voor het plaatsen van de prachtige Smartflower, een zonnebloem van zonnepanelen, van Solar Systemen hebben we een verreiker ingezet. De Smartflower was 17 september te bezichtigen tijdens het Groene Stadsfestival in het centrum van Drachten.

Schilderwerk Grote Kerk Drachten

Wij hebben een hoogwerker mogen leveren voor een mooie klus van Schilderwerken Drachten. De vakmannen van Schilderwerken Drachten hebben de Grote Kerk van Drachten op de hoek van de Kade en de Drift opnieuw in de verf gezet.

De kerk staat op een prominente plek in Drachten waardoor de klus met deze grote hoogwerker veel belangstelling trekt. Diverse verslaggevers en belangstellenden hebben dan ook de kans aangegrepen om met de schilders naar de punt van de toren te klimmen in de hoogwerker.

Vanuit de hoogwerker, die een maximale werkhoogte van maar liefst 40 meter heeft, heeft men een fantastisch uitzicht. De gebruikte hoogwerker, de Genie S125, is zeer geschikt voor schilderklussen op grote hoogte maar ook goed in te zetten voor bijvoorbeeld schoonmaak-, installatie of overige bouw gerelateerde werkzaamheden.

Wilt u ook gebruik maken van de Genie S125 voor een klus of advies op dit gebied, aarzel niet om contact met ons op te nemen wij helpen u graag.

Betonreparatie door Broersma Beton

Aan de Hora Siccamasingel in Groningen heeft Betonbedrijf Broersma een mooie klus mogen uitvoeren. Aan een aantal portiekflats zijn diverse betonreparaties uitgevoerd. Om zo weinig mogelijk tijd kwijt te zijn met het verplaatsen van de hoogwerker is er voor gekozen een 23 meter telescoophoogwerker in te zetten. Met een reikwijdte van 19,5 meter kunnen de specialisten van Broersma grote delen van de flat aanpakken zonder dat de hoogwerker verplaatst moet worden.

 

Het huren van een grote telescoophoogwerker heeft als grote voordeel dat de machines robuust zijn, eenvoudig te bedienen en snel te positioneren. Veel klanten huren een telescoophoogwerker vanwege de grote reikwijdtes wat voor een groot werkbereik zorgt.

 

Wilt u ook een telescoophoogwerker huren of wilt u advies over een specifiek project, neem dan contact met ons op via het contactformulier of bel met 0512-364499. U kunt ook mailen naar info@materieel.com.

 

Opbouw rijverlichting en roetfilter

Aanpassingen nieuwe hoogwerker Gemeente Hellendoorn

 

Gemeente Hellendoorn koopt nieuwe hoogwerker voor boomsnoei werkzaamheden: Genie Z60-34 knik telescoop hoogwerker. De hoogwerker, die voornamelijk gebruikt wordt voor boomsnoeiwerkzaamheden, hebben wij naar wens van de medewerkers van de gemeentewerf op diverse punten aangepast:

 

(meer…)

Gevelreclame Whisperpower A7 Drachten

Telescoophoogwerker Voor Het Plaatsen Van Lichtreklame

 

​Met behulp van een Haulotte H23TPX telescoophoogwerker is door Diezelsigning BV uit Eelde de gevelreklame van WhisperPower in Drachten aangebracht. De grote reikwijdte van deze telescoophoogwerker was nodig om de 15 meter brede sloot te overbruggen. De lichtreclame is op 9 meter hoogte aangebracht.

 

Belangrijk voor dit project was het vantevoren opnemen van de situatie om te bepalen welke hoogwerker genoeg reikwijdte had en licht genoeg was om in het ruwe terrein uit de voeten te kunnen. Dankzij de ruw terrein eigenschappen van deze Haulotte H23TPX telescoophoogwerker, zoals 4 wiel aandrijving, hydraulisch sperdifferentieel en grote bodemvrijheid kon deze eenvoudig op zijn plek worden gereden.

Semi-Dieplader Transport door Douwes

Steeds vaker voeren wij het transport uit voor diverse klanten. Het gaat dan om (semi-) diepladertransport van bijvoorbeeld kranen, hoogwerkers, chalets en vele andere goederen.

Onze dieplader is met de hydraulisch verstelbare zwanenhals en oprijplaten geschikt om al uw rijdend en niet rijdend materieel te transporteren.

Klik op de foto’s voor een impressie.

 

Brede School Zuidhorn voor Kikstra Zonwering

Bij de nieuwbouw van de Brede School in Zuidhorn is voor het plaatsen van de zonwering door Kikstra Zonwering een spinrups hoogwerker van Douwes Verhuur gebruikt.

Deze Cela DT15 Spyder is een zeer lichte en compacte spinrups hoogwerker. Door het lage eigen gewicht en de drukverdeling door de rupsen is deze spinrups geschikt om over kwetsbare ondergrond te rijden. In dit geval was dat nodig om de pas aangelegde bestrating te sparen.

Wilt u meer informatie of een vrijblijvende prijsopgave voor de Cela DT15 Spyder, neem dan contact met ons op.

Inzet verreiker voor vervangen grondwaterpomp

Bij School De Reitdiep in Groningen is een grondwaterpomp vervangen. Dankzij de inzet van een verreiker kon deze klus eenvoudig worden uitgevoerd. De pomp bevond zich op een diepte van 9 m en moest met veel precisie uit de put worden gehaald.

De foto’s geven een inzicht van de werkzaamheden.

Zonnepanelen monteren met verreiker met open werkkooi

Verreiker met open werkkooi: zonnepanelen plaatsen

Verreiker met open werkkooi voor plaatsing Zonnepanelen

Voor een project van Solar-Systemen hebben wij een roterende verreiker met open werkkooi ingezet. Op een groot dakoppervlak van een agrarische loods worden in totaal 756 stuks, ca. 1.250 m², zonnepanelen geplaatst.

De vakmannen van Solar kunnen met de roterende verreiker snel en efficiënt de benodigde materialen op de juiste plaats brengen en op een veilige manier monteren.

(meer…)