Verreiker met open werkkooi: zonnepanelen plaatsen

Zonnepanelen monteren met verreiker met open werkkooi

Verreiker met open werkkooi voor plaatsing Zonnepanelen

Voor een project van Solar-Systemen hebben wij een roterende verreiker met open werkkooi ingezet. Op een groot dakoppervlak van een agrarische loods worden in totaal 756 stuks, ca. 1.250 m², zonnepanelen geplaatst.

De vakmannen van Solar kunnen met de roterende verreiker snel en efficiënt de benodigde materialen op de juiste plaats brengen en op een veilige manier monteren.

De roterende verreiker met open werkkooi, de Merlo Roto 33.16 KS in dit geval, wordt eerst gebruikt om de rails te bevestigen op het dak. Hiervoor worden de monteurs, de rails en het benodigde bevestigingsmateriaal en gereedschap in de grote open werkkooi naar boven verplaatst. De rails kunnen vervolgens vanuit de werkkooi worden bevestigd op het dak. De werkkooi heeft een open voorkant waardoor de monteurs, die veilig zijn gezekerd aan de werkkooi, veel bewegingsvrijheid hebben om hun werkzaamheden goed uit te kunnen voeren. Doordat er veel ruimte in de werkkooi is kunnen alle benodigde materialen in 1 keer mee genomen worden naar boven. De monteurs kunnen hierdoor constant doorwerken zonder te hoeven wachten op de aanlevering van benodigde materialen en gereedschappen wat een tijd- en kostenbesparing oplevert.

Na montage van de rails worden de pakketten zonnepanelen naar boven gebracht met de verreiker. De monteurs, die zichzelf inmiddels kunnen zekeren aan de rails op het dak, kunnen de zonnepanelen vanuit de werkkooi eenvoudig, snel en veilig monteren.

Doordat de verreiker een roterende bovenwagen heeft kan deze snel de benodigde materialen oppakken zonder dat er onnodig veel heen en weer gereden hoeft te worden. Het huren van een roterende verreiker heeft hiermee een groot voordeel ten opzichte van een starre verreiker.

Wanneer de werkkooi is uitgeklapt heeft deze een afmeting van 3,60m breed en 2,60 m diep. U kunt deze en diverse andere (open-) werkkooien ook huren bij onze verreikers.

Uiteraard zijn de monteurs altijd aan de werkkooi gezekerd met hun harnas en valdemper.

Wilt u ook een verreiker huren voor uw klus? U kunt op onze site meer informatie vinden over een verreiker huren of specifiek over de Merlo Roto 33.16 KS. Neem contact met ons op voor een vrijblijvende offerte of advies.

Voor meer informatie over zonnepanelen kunt u terecht bij een van de vestigingen van Solar-Systemen.