Opbouw rijverlichting en roetfilter

Aanpassingen nieuwe hoogwerker Gemeente Hellendoorn

 

Gemeente Hellendoorn koopt nieuwe hoogwerker voor boomsnoei werkzaamheden: Genie Z60-34 knik telescoop hoogwerker. De hoogwerker, die voornamelijk gebruikt wordt voor boomsnoeiwerkzaamheden, hebben wij naar wens van de medewerkers van de gemeentewerf op diverse punten aangepast:

 

 

Storingsvrij en onderhoudsarm roetfilter

Om uitstoot te verminderen en roetdeeltjes uit de uitlaatgassen van de dieselmotor te verwijderen is een speciaal roetfilter gemonteerd. De speciale montage binnen de kappen is zodanig uitgevoerd dat de (dagelijkse) controle- en onderhoudswerkzaamheden aan de hoogwerker niet worden gehinderd. Het betreffende roetfilter is in zwaar plaatstaal uitgevoerd en heeft een aantal belangrijke voordelen:

 

– Storingsvrij door niet ingrijpen op het motormanagement

– Weinig onderhoud en lage onderhoudskosten

– Geeft geen vermogensverlies

– Geen invloed op het brandstofverbruik

– Op maat gemaakt dus geschikt voor elk type dieselmotor

– Getest volgens EU regelgeving en ARBO-eisen

– Speciale rijverlichting

– Om gebruik op de openbare weg veiliger te maken is de hoogwerker voorzien van speciale rijverlichting. Deze bestaat uit voor- en achterlichten, remlichten en knipperlichten.

 

Extra LED-stroboscoopflitsers en markering

Om de zichtbaarheid ’s winters en op donkere buitenwegen te vergroten is gekozen voor extra verlichting in de vorm van opvallende LED-stroboscoopflitsers en extra reflecterende signaalmarkering.

 

Bevestiging EPR-opvangbak

Bij bestrijding van de Eikenprocessierups wordt een speciale opvangbak gebruikt waarvoor een demontabele ophangbeugel is gemaakt.

 

Verkeersborden

Ten behoeve van langskomend verkeer is de voor- en achterzijde van de hoogwerker voorzien van verkeersborden die de passeerrichting en betreffende voorrangssituatie aangeven.

 

 

Vraagt u gerust om meer informatie over de Genie Z60-34, de diverse aanpassingen of het speciale roetfilter.