Mastinspectie hoogwerker

Voor diverse types hoogwerkers, onder andere van de merken Aïchi, Haulotte, Genie en JLG, is het wettelijk verplicht de kabel- en kettingsystemen die zich in de mast bevinden, periodiek te inspecteren. Wanneer u deze mastinspectie op traditionele wijze laat uitvoeren is dit een tijdrovende en kostbare klus. De mast moet uit elkaar gehaald en na de inspectie weer in elkaar gezet, een onderneming waar snel een aantal dagen tijd in gaat zitten en daardoor veel kosten en stilstand met zich mee brengt.

Douwes Materieel biedt hiervoor een eenvoudig en voordelig alternatief; een uitgebreide mastinspectie met speciale camera waarbij alle kabels en kettingsystemen visueel worden gecontroleerd zonder de mast uit elkaar te halen.

In onderstaand videofragment is een deel van een kabelinspectie te zien. De keurmeester kan eenvoudig de kabels van alle kanten controleren en door de volledig ronddraaiende camera kan er een volledig beeld gevormd worden van alle onderdelen en van de binnenkant van de mastdelen.

 

                                                                            Opname van een mastinspectie

 

Een mastinspectie duurt gemiddeld 2 uur per hoogwerker. De keurmeester kan meerdere hoogwerkers per dag controleren en u kunt uw hoogwerker direct weer inzetten. U ontvangt een uitgebreid rapport inclusief video rapportage van de mastinspectie.

Wilt u weten of een mastinspectie voor uw hoogwerker verplicht is? Stuur een mail naar info@materieel.com of bel 0512-364499 voor meer informatie.

 

FAQ / Veelgestelde vragen

 

Hoe vaak moet ik een mastinspectie laten uitvoeren?

Bij de meestehoogwerkers moeten de mastkabels elke 4 jaar gecontroleerd worden. U kunt de frequentie voor uw specifieke hoogwerker vinden in de service manual. Ontbreekt de documentatie van uw hoogwerker, vraag dan de betreffende informatie bij ons aan.

Moet ik zelf de keuringsdatum onthouden?

Nee, als u ons de gegevens eenmalig doorgeeft, houden wij in ons geautomatiseerde systeem bij wanneer uw hoogwerker toe is aan de mastinspectie. U krijgt dan ruim op tijd bericht en kunt de mastinspectie inplannen waar en wanneer u dat uitkomt.

Waar moet de mastinspectie plaats vinden?

Dit kan op locatie. De hoogwerker hoeft niet naar onze werkplaats gebracht te worden, wij kunnen de mastinspectie bij u of op een andere (werk)locatie uitvoeren.

Voldoet deze mastinspectie aan de wettelijke eisen?

Ja. De mastinspectie voldoet aan de in de Arbo-wetgeving gestelde NEN/Artikel.
U krijgt een rapport op papier en digitaal, en een video opname van de inspectie. Hiermee kunt u bij een eventuele Arbo-controle aantonen dat u aan de wettelijke inspectie eisen hebt voldaan.

Wat als ik het keuringsrapport kwijt raak?

Geen probleem, wij bewaren alles digitaal en beveiligd dus sturen indien gewenst per direct een gratis kopie.

Kan de keurmeester ook andere werkzaamheden uitvoeren?

Ja, onze keurmeesters hebben veel ervaring en een servicebus met mobiele werkplaats bij zich. Mocht het nodig zijn dan kunnen ze ook onderhoud, reparaties of een complete veiligheidskeuring uitvoeren. Dit is mogelijk voor alle merken en types hoogwerkers maar ook voor alle andere merken