Hoogwerker huren: meest gestelde vragen

Bij een hoogwerker huren komen verschillende aspecten aan bod.

bgAan de hand van de meest gestelde vragen hebben wij hieronder diverse aspecten belicht. Mocht uw vraag betreffende een hoogwerker huren hieronder niet worden beantwoord, kunt u altijd contact met ons opnemen.

Welke hoogwerker kan ik het best huren voor mijn specifieke klus?

Op deze vraag is geen eenvoudig antwoord te geven. Welke hoogwerker het meest efficiënt is voor uw klus hangt af van veel factoren. Voor welke werkzaamheden wilt u de hoogwerker huren, op wat voor ondergrond moet de hoogwerker staan, moet deze binnen of buiten gebruikt worden en hoeveel gewicht moet mee naar boven? Het beste is om telefonisch even contact met een van onze specialisten op te nemen. Wij kunnen vaak na beantwoording van een paar vragen precies aangeven welke hoogwerker u het best kunt huren en wat de kosten hiervan zijn.

Komen jullie ook langs om het project te bekijken als ik een hoogwerker wil huren?

Dit doen wij graag en dit is volledig kosteloos. We geven u daarna advies over wat de meest geschikte hoogwerker is om te huren voor het project.

Wat is het belangrijkste criterium bij het kiezen van een hoogwerker?

Veiligheid en efficiëntie. Als u een hoogwerker gaat huren, willen wij u helpen om op een veilige manier de klus zo efficiënt mogelijk uit te voeren. We zoeken daarom altijd naar de meest eenvoudige hoogwerker voor uw klus. Dat is die hoogwerker waarmee u met de minste handelingen (niet stempelen of extra knikken in de mast als dat niet nodig is bijvoorbeeld) kunt werken. Hoe minder handelingen, hoe sneller u kunt werken.

Hoe werkt het brengen en halen van een hoogwerker?

Licht materieel brengen wij met een aanhangwagen langs. Dit is de meest snelle en voordelige manier om de hoogwerker bij u te brengen. Het meeste materieel is echter hiervoor te zwaar en dit brengen wij met een semi-dieplader bij u op locatie. U kunt van te voren aangeven hoe laat u wilt starten en wij zorgen dat de hoogwerker die u wilt huren voor die tijd werkklaar staat.

Kan ik een gehuurde hoogwerker ook zelf ophalen?

Dat kan. Als u een geschikte auto en rijbewijs hebt kunt u een aanhangerhoogwerker of een hoogwerkeraanhangwagen combinatie tot 3,5T bij ons ophalen. U kunt op die manier extra voordelig een hoogwerker huren en bovendien uw eigen planning aanhouden.

Welke certificaten heb ik nodig als ik een hoogwerker wil huren?

U mag zonder certificaten een hoogwerker huren. Degene die daadwerkelijk met de hoogwerker gaat werken heeft volgens arbo-regelgeving een certificaat ‘veilig werken met de hoogwerker’ nodig.

Krijgen we ook nog machine instructies bij aflevering van de hoogwerker?

Indien gewenst krijgt u bij aflevering van de huur hoogwerker een specifieke machine instructie. Deze wordt meestal gegeven door de chauffeur die de hoogwerker brengt. Onze chauffeurs zijn niet alleen opgeleid om de juiste instructies te geven maar hebben ook jarenlange praktijkervaring met de hoogwerkers die u bij ons kunt huren. Zij kunnen de gebruikers een gedegen machine instructie geven.

Is er nog andere wet- of regelgeving waar ik op moet letten bij een hoogwerker huren?

Behalve het certificaat ‘veilig werken met de hoogwerker’ hoeft u nergens om te denken. Bij de huur van een hoogwerker dient de hoogwerker een geldige veiligheidskeuring te hebben. Dit is iets waar wij uiteraard zorg voor dragen.

Het dragen van een veiligheidsharnas is dat verplicht bij het gebruiken van een huur hoogwerker?

Nee, het dragen van een veiligheidsharnas is niet verplicht, we raden het echter wel dringend aan.

Wat als ik langer bezig ben met de klus dan verwacht?

Bij het vastleggen van de huur hoogwerker geeft u aan hoe lang u de hoogwerker wilt huren. Vaak kan een inschatting worden gemaakt van de duur van de uit te voeren klus. De werkzaamheden kunnen echter altijd uitlopen, of juist sneller dan verwacht klaar zijn. We halen de hoogwerker pas op na definitieve (telefonische) afmelding van de huur hoogwerker.

Moet ik nog bepaalde verzekeringen afsluiten voor een huur hoogwerker?

Bij een hoogwerker huren zit altijd een WA verzekering inbegrepen. Dit is verplicht en zit automatisch inbegrepen bij het hoogwerker huren, u hoeft hiervoor verder niks extra’s te regelen of betalen.

Net als bij bijvoorbeeld een autoverzekering kunt u wel vrijblijvend kiezen voor het afsluiten van een extra cascoverzekering. U bent dan ook verzekerd tegen diefstal van of door u veroorzaakte schade aan de hoogwerker. Of het voor u zinvol is een cascoverzekering af te sluiten hangt af van welke hoogwerker u gaat huren en van de werkzaamheden die u met de huur hoogwerker uit gaat voeren. Onze specialisten kunnen u hierover uiteraard adviseren.